mandag den 14. januar 2013

Kommunen - Danmarks raskeste

Kommunen var egentligt udtaget til, at deltage i Aktion Socialt Bedrageri. Men vi var vist lidt for højprofilerede.

Jeg glæder mig alligevel til at se programmet. Produceren fortalte, at det skulle være et oplysende program som appellerer til danskernes retfærdighedsans og samtidigt pirrer seernes nysgerrighed. Der er planlagt 10 programmer og så et ekstra hemmeligt finaleprogram hvor værterne vil afsløre dels hvor mange personer der er blevet afsløret, antallet af sparede udgifter i deltagerkommunerne - men også stigningen af anmeldelser af socialt bedrageri i alle landets kommuner. Indirekte konkurrerer alle rigets kommuner mod hinanden. Det er lige så jeg dirrer. Der er lavet foldere om hvordan man anmelder socialt bedrageri anonymt. Det er lidt vildt, at man hver gang indgiver en anmeldelse anonymt også har muligheden for at vinde en iPad. Folderne ligger her på kommunen og på biblioteket. Alle eleverne i 5. - 10. klasse har i dag fået en folder med hjem.

Alle kommuner er blevet advaret om, at der nok kommer flere anonyme anmeldelser. Både under- og efter programmet. Anders har nedsat en taskforce - og vil sidde klar ved telefonen hele aftenen.

Vi har nu ikke så mange sociale bedragere i vores kommune - det bruger vi ikke her. Borgmesteren (BB) var allerede blevet filmet oven i købet mens han forklarer at Kommunen har meget færre udgifter til sociale udgifter end langt de fleste andre kommuner. Det er rigtigt nok - der hvor BB tager fejl er når han siger at vores borgere er raskere. Han fremturede også foran kameraet med sit slogan: Kommunen - Danmarks raskeste.

Da jeg blev interviewet til programmet eller castet som BB ynder at kalde det - viste det sig, at Kommunens profil ikke passede helt præcist til programmet. Produceren sagde at programmet var planlagt til udsendelse tidligt på aftenen og det kunne der ikke laves om på.Det var, sagde produceren, også vigtigt at de kommunale kontrollanter havde en medmenneskelig profil. I al fortrolighed kaldte han mig for et præventivt menneske. Kommunen måtte ikke være for effektiv - men hvis hans svigermor på et tidspunkt får brug for hjælp, vil han ikke tøve med at anbefale hende at flytte til Kommunen. Det synes jeg er sødt sagt. Jeg tror han kan lide sin svigermor.

1 kommentar:

  1. Hvordan kan man vinde noget som helst naar man anmelder anonymt? Det lyder som om man ikke er anonym? Hvordan kan man lokke unge skoleboern som er umyndige med Ipads? Hvem betaler gaveskatten? Har kontrolmedarbejderne overhovedet en boerneattest og dermed (maaske) lov til at modtage anmeldelser fra boern? Naar man afhoerer boern under 15 aar er der saa en medarbejder fra boerne- og ungdomstjenesten til stede som paakraevet ved lov? Bliver der automatisk givet besked om afhoeringen til foraldrene som paakraevet ved lov? Hvad/hvor er i det hele taget lovgrundlaget for at bruge en kommunal arbejder og ikke politiet til at efterforske sager om lovbrud? Har kontrolmedarbejderne uniform og/eller identitetskort / politiskilt saa man trygt kan lukke dem ind i sit hjem? Hvis ikke, hvordan kan mit barn paa 12 aar saa vide at han ikke er en paedofil som bare bruger en smart undskyldning til at blive lukket ind?

    SvarSlet