onsdag den 5. december 2012

TupperGate

Mona fra ministeriet har svaret mig. Det er ikke handelsministeren der skal forholde sig til TupperGate. De forskellige fagministre  skal primært formidle og forklare hvad SuperMinisteren har bestemt. Et fint eksempel er skoleministeren, som i øjeblikket bruger meget tid på at forklare  Superministerens reform. Ministrene skal selvfølgelig forholde sig til de udstukne retningslinier. Langt hen af vejen må de gerne selv udtale sig om småting. De må også selvstændigt prøve at lufte nogle småpolitikker inden for deres fagområde. Det sker naturligvis i trygge rammer. Mona er del af stort embedsværk der værner om demokratiet og sikrer at ministrene ikke tager  forkerte beslutninger. Det er godt og velafprøvet system - i det store hele. Mona er rigtig glad for at hun ikke arbejder i ROLEX-ministeriet. Ifølge Mona er der sat forsinkelse på ministerens internetopkobling og det er  forsynet med en stopknap. Hele døgnet er der en medarbejder på vagt, som overvåger ministerens gøren og laden på nettet - med kompetance til at lukke ministerens kommunikation ned. Det har hjulpet lidt. Men de savner de fredelige dage, hvor de arbejdede i fodboldministeriet.

Mona er også pissesur. Sidst Mona holdt TW-party, og vi andre havde købt for mere end 2000 euro, fik hun silikone bagepenselen som værtindegave. Ifølge Petra koster den ca. 20 kr. i Polen. Mona blev rigtig sur, da jeg fortalte at Petra ejer tre pensler og har tilbudt mig den ene. Mona er gået videre med sagen til sin minister, der også har købt hvidløgspresseren i Danmark til danske priser. Monas minister taler med SuperMinisteren.Mona er en god veninde.Nu ruller TupperGate.

Anders tror ikke hans hemmelige nisseven kan lide ham.Jeg trøstede ham lidt og sagde at det måske vil ændre sig hvis han strenger sig lidt an i sit arbejde. Anders forstår ikke rigtigt hvad han gør forkert - han ser sig selv som både empatisk og tydelig i sin ledelse. Jeg foreslog at han i højere grad begynder at respektere folks faglighed. Han kan fx. tydeligt undlade at blande sig i daglige arbejde - det vil også frigive ressourcer til at han kan coache os. Det vil være meget nemmere for os at søge hans råd - når vi ved at han er er på sit kontor. Hvis det her virker får han en nissegave fra mig.


Ingen kommentarer:

Send en kommentar